Wat is hydrotherapie?

Misschien heb je er vast wel eens vaker over gehoord: hydrotherapie. Zoals de naam al zegt is dit een vorm van therapie met water. Maar wat houdt hydrotherapie nu precies in? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Hydrotherapie

Zoals we net al benoemden is hydrotherapie eigenlijk watertherapie. Het water is hierbij 34 graden. Dit is niet alleen lekker warm, maar ook nog eens heel goed voor de spieren en gewrichten. Hydrotherapie wordt over het algemeen gegeven in groepsverband. Dan ga je met een groep een groot bad in en geeft een instructeur allerlei oefeningen die goed zijn voor je lichaam. Deze oefeningen helpen je om een betere conditie op te bouwen, om sterker te worden en om je mobiliteit te verbeteren.

Wanneer hydrotherapie?

Weet je niet zo goed of je baat hebt bij hydrotherapie? Dan vertellen wij je graag bij welke situaties hydrotherapie erg goed is. Ten eerste wordt hydrotherapie vaak aangeraden aan mensen die last hebben van reuma. Het water heeft een verlichtende werking op de gewrichten en het is bewezen dat dit effect heeft. Hiernaast is hydrotherapie ook handig voor mensen die overgewicht hebben en daardoor moeilijk kunnen sporten. In het water ben je namelijk een stuk lichter en kun je makkelijker bewegen. Ook als je snel last hebt van een pijnlijk lichaam, kan hydrotherapie erg goed zijn.

Hydrotherapie centrum

Wil je graag hydrotherapie proberen? Zoek dan eens of er een centrum bij jou in de buurt te vinden is. Zoek bijvoorbeeld op hydrotherapie Den Haag en kijk welk hydrotherapie centrum jou het meest aanspreekt. Je kunt vragen om een intakegesprek of intakeles, waarbij je dus kan kijken of deze vorm van therapie iets voor jou is en of het is wat je er van had verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *