Verschillende kruiden die je eens moet proberen

Koken is voor iedereen anders. De een staat graag in de keuken, de ander laat dit liever aan anderen over. Toch moeten we allemaal weleens iets klaarmaken, en dan is het wel zo fijn wanneer dit ook goed smaakt. Met kruiden kom je dan een heel eind, zelfs bij simpele gerechten. Daarom krijg je van ons een paar tips om jouw gerechten met kruiden op smaak te brengen. Ben je nieuwsgierig naar deze tips? Lees dan gauw door!

Peper en zout

De klassieke kruiden zijn natuurlijk peper en zout. Deze gaan perfect samen en passen eigenlijk op ieder gerecht uit keukens van over de hele wereld. Toch zijn er een heleboel mensen die zelden gebruik maken van peper en zout. Opmerkelijk en onnodig als je het ons vraagt! Met peper en zout kun je namelijk je gerechten meteen naar een hoger niveau tillen. Doen dus!

Koriander

Veel mensen vinden koriander naar zeep smaken, maar in de Aziatische keuken wordt dit specerij veel gebruikt om gerechten meer smaak en diepte te geven. Wanneer je zelf geen moeite hebt met koriander kan het dan ook de perfecte aanvulling zijn op bepaalde gerechten. Geef het dus eens een kans!

Rozemarijn en tijm

Rozemarijn en tijm zijn beiden ontzettend smakelijk en passen bij veel verschillende gerechten. Onze favoriet is om deze toe te voegen aan aardappels, zoals zoete aardappelen uit de oven bijvoorbeeld. De rozemarijn en tijm geven de aardappeltjes dan extra veel smaak mee. Heerlijk!

Paprikapoeder

Een andere klassieker die eigenlijk, net als peper en zout, in iedere keuken moet staan. Paprikapoeder is relatief mild maar geeft toch altijd een beetje extra smaak aan een gerecht. Met name wanneer je een kruidige smaak probeert te bereiken is paprikapoeder een ontzettend goede basis om in te zetten en je gerecht verder mee aan te kleden.