3 tips voor een goede voorbereiding van de bevalling

3 tips voor een goede voorbereiding van de bevalling

De geboorte is de ongelofelijke kracht van de natuur die leven geeft aan een nieuw wezen op de aarde. Voor de aankomende moeder is het belangrijk dat zij goed voorbereid is op het uiteindelijke moment van verlossing. Daarom geven we in dit artikel enkele handige tips die de moeder en haar familie steun kunnen bieden tijdens deze speciale tijden.

Houdt het lichaam in beweging

Wanneer je ervoor kiest om je bezig te houden met lichte lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap, dan verminder je het risico op onverhoopte complicaties. Daarbij ben je proactief bezig met het bouwen van je uithoudingsvermogen, wat natuurlijk erg nuttig zal zijn tijdens de bevalling.

Het doen van lichaamsbeweging zorgt er trouwens ook voor dat jouw baby daarvan de vruchten plukt. Moeders die regelmatig sporten maken het waarschijnlijker dat baby’s binnen de normale gewichtsrichtlijnen blijven, waardoor ze dus een langer en gezonder leven tegemoet gaan!

Zorg dat je partner voorbereid is

De steun van je partner kan een enorme betekenis hebben voor, tijdens en na de bevalling. Het is daarom belangrijk dat je partner goed voorbereid is om te helpen als assistent van de verloskundige, helemaal als deze het even druk heeft. Het is aan te raden dat je partner aan de slag gaat met het onderzoeken van praktische comfortmaatregelen die je kunnen helpen tijdens de zwangerschap.

Kies de juiste plek voor de bevalling

Het is belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de plek van de bevalling. Waar je ook kiest, zorg ervoor dat de plek goed aanvoelt. Probeer daarom wat onderzoek te doen naar wat het belangrijkst is voor jou tijdens dit belangrijke moment.

Ben je op zoek een verloskundige die je kan helpen bij het nemen van de belangrijkste voorbereidingen en je bijstaat tijdens het verlossende moment, zoek dan eens op verloskundige Den Haag om de ervaring en kennis in te schakelen die je nodig hebt!

Dit moet je weten over houten daken

Dit moet je weten over houten daken

Hout is een van de meest gebruikte materialen voor het bouwen van diverse structuren en kent een rijke geschiedenis. Hoewel houten daken in nieuwbouw wellicht niet zo vaak meer voorkomen, zijn ze een geweldige combinatie van schoonheid en duurzaamheid, wat het een goede investering maakt voor vele huiseigenaren. Echter blijft hout een ietwat onbegrepen materiaal, vooral omdat de weerstand tegen de elementen niet door iedereen ingezien wordt. Daarom hebben we de belangrijkste eigenschappen van houten daken in dit artikel op een rijtje gezet.

De impactweerstand van hout

Hout is een duurzaam materiaal wanneer we het hebben om slagvastheid. Hierbij geldt dat hoe dikker je houten dak is, hoe beter deze bestand is tegen schokken. Dit zorgt ervoor dat een houten dakspaan van nature een erg goede weerstand weet te bieden tegen hagel- en windschade.

Hout is milieuvriendelijk

Aangezien hout een organisch en natuurlijk materiaal is, betekent dat wanneer houten daken hun beste tijd hebben gehad, ze gemakkelijk gerecycled kunnen worden zonder het milieu hierbij te schaden. Tevens leveren verschillende houtfabrikanten veel inspanningen om nieuwe bomen te planten die dienen als vervanging van de bomen die worden gebruikt om houten daken te maken.

Nadelen van hout

Wanneer je kiest voor houten daken, dan moet je bij voorbaat rekening houden met hoge onderhoudseisen. Het is belangrijk om je houten dak te beschermen van rot en algen door middel van diverse houtbehandelingen en coatings. Dit moet echter met enige regelmaat gedaan worden. Bovendien is hout vanzelfsprekend niet goed bestand tegen vuur, wat het geen geschikt materiaal maakt voor woningen in brandgevoelige gebieden.

Mocht je het gevoel hebben dat je dak aan onderhoud toe is, dan kan je een dakinspectie laten uitvoeren om precies te weten te komen wat voor onderhoud er aan het dak moet worden uitgevoerd. Zoek eens op dakdekker Rotterdam om een professionele dakcontrole uit te laten voeren zodat je niet plotseling voor verrassingen komt te staan!

Het belang van fitness

Het belang van fitness

Regelmatige lichaamsbeweging kan stress, angst, depressie en woede verlichten. Zonder regelmatige activiteit verliest jouw lichaam langzaam zijn kracht, uithoudingsvermogen en vermogen om goed te functioneren. Het is net als het oude gezegde: je stopt niet met bewegen door oud te worden, je wordt oud door te stoppen met bewegen. Oefening verhoogt de spierkracht, wat op zijn beurt jouw vermogen om andere fysieke activiteiten te doen vergroot. Fitness en fysieke activiteit. Je zou denken dat deze twee hand in hand gaan. Want je kunt natuurlijk niet in vorm komen zonder actief te zijn. De twee zijn nauw verwant, maar niet hetzelfde en daarom is fitness net zo belangrijk als hoe actief je bent.

Fitness en fysieke activiteit

Terwijl fysieke activiteit een gedrag is dat wordt gedefinieerd als elke lichaamsbeweging, is fitness een kenmerk dat over het algemeen wordt gedefinieerd als het vermogen om fysiek werk uit te voeren. Dat kan van alles zijn, van het veranderen van het kanaal op je tv tot het rennen van tien trappen. Natuurlijk vereisen deze twee taken verschillende fitnessniveaus. Als het om gezondheid gaat, zijn fitness en fysieke activiteit ook niet hetzelfde. Beide zijn belangrijk, maar ze staan ​​ook los van elkaar. Dit betekent dat de minst fitte persoon die actief is, gezonder is dan een persoon die niet fit of actief is. Hetzelfde geldt als het gaat om fitness; een betere conditie hebben, zelfs als je inactief bent, is beter dan niet in vorm zijn en niet actief zijn. En wanneer de twee worden vergeleken, lijkt fitness het te winnen van fysieke activiteit. Mensen die fit maar niet actief zijn, zijn eerlijker dan mensen die zeer actief maar niet fit zijn. Een personal training den haag kan je coachen om fitter te zijn en op belangrijke aspecten te letten zoals: voeding, workouts enz.

Strohoed

Strohoed

Ben je op zoek naar een hoed waarmee jij zeker weten de show steelt en je veel complimenten zult krijgen? Dan is een strohoed zeker aan te raden. Er zijn veel verschillende hoeden die erg in de mode zijn de laatste tijd. Een strohoed dames heeft echter veel voordelen en met het aankomende zomer seizoen is dit model zeker weten aan te raden. Zo kun je kiezen voor een mooie zwarte of witte strohoed bij hatland, of kun je kiezen uit een van de andere vormen en kleuren. Zo kun je bij hatland ook veel rieten hoeden vinden die voldoen aan jouw wensen en verkrijgbaar zijn voor een mooie prijs en kwaliteit verhouding.

 Stijlvol

Een reden waarom veel vrouwen kiezen voor een strohoed dames heeft er mee te maken dat hij erg stijlvol is. Een strohoed is immers gemaakt van een mooi design en heeft vaak ook lichte kleuren. Zo kun je als vrouw ervoor kiezen een stro hoed te dragen met een mooie zomerse outfit, maar ook voor een dag uitje naar bijvoorbeeld het strand is de strohoed dames zeker aan te raden. Door zo’n strohoed te dragen kun je charme uitstralen en kun je er zeker van zijn dat jij met een mooie outfit het strand op kunt lopen.

 Een eigen look

Een van de redenen waarom een strohoed dames erg populair is heeft te maken met het feit dat je dus helemaal je eigen stijl en charme kunt laten maken door zo’n hoed te dragen. Zo kun je kiezen voor een strohoed met een oprolbare rand, maar ook kun je kiezen voor een hoed die bijvoorbeeld juist is afgewerkt met een bepaalde kleur band. Deze kleur band op de hoed kan net de finishing touch geven en daarom is het belangrijk goed op te letten op de verschillende kleuren banden. Kies voor een hoed die perfect past bij jouw outfit. Bij hatland kun je altijd wel een geschikte strohoed dames vinden.

De perfecte shoplocatie

De perfecte shoplocatie

Wil je een spiegel kopen? Dat is een goed idee! Spiegels zijn namelijk essentieel, zelfs als je geen narcist bent: het is gewoon nodig om af en toe in de spiegel te kijken, om te zien hoe je er eigenlijk bij loopt. Ook heb je makkelijker een overzicht van de kamer en de omgeving, wat weer heel handig kan zijn tijdens het schoonmaken of in geval van nood.

De zoektocht

De vraag blijft echter: waar ga je die spiegel kopen? Een van de manieren om een spiegel te kopen, is door naar de stad te gaan en op zoek te gaan naar een spiegelwinkel. Dat is een winkel puur en alleen voor mensen die een spiegel kopen. Dat zijn er echter niet zo veel, dus veel winkels zijn uitgebreider dan dat: ze zijn niet alleen gericht op mensen die een spiegel kopen, maar doen eigenlijk aan allerlei soorten decoratie en inrichting voor binnenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Sissy boy, maar ook goedkopere winkels als Hema en Blokker, of Zara Home. Er zijn natuurlijk nog veel meer winkels waar je een spiegel kan kopen.

Het beste overzicht

Je hebt echter het beste overzicht over waar je allemaal een spiegel kan kopen als je online shopt. Als je online op zoek gaat, heb je een veel beter overzicht over waar je een spiegel kan kopen. Op internet worden ze ook al meteen voor je met elkaar vergeleken. Zo kan je de beste, goedkoopste spiegel kopen die voldoet aan jouw afmetingswensen. Ook kan je een spiegel kopen van een buitenlandse website, in plaats van dat je gebonden bent aan winkels die alleen in jouw stad een vestiging hebben. Je kan nationaal en internationaal zoeken naar winkels om een spiegel te kopen. Bovendien is de verzendtijd vaak niet zo lang: binnen een paar dagen wordt de spiegel verzonden. Een spiegel kopen kan je dus via internet of in het echt doen; allebei de manieren kosten tijd.

Management assistent opleiding

Management assistent opleiding

Wanneer je kiest voor een management assistent opleiding, laat je je opleiden tot de rechterhand van het management. Dit is een belangrijke functie, want het management van een bedrijf is afhankelijk van jou en hoe jij je werk uitvoert. Daarom is een management assistent opleiding goed om te volgen. Je leert hier alle nodige vaardigheden en kennis voor de functie van management assistent. En die functie vind je in vrijwel ieder bedrijf. Daarvoor hoef je alleen maar 45 weken lang iedere week een les te volgen en je huiswerk te maken. Je krijgt er zelfs twee diploma’s voor.

Twee delen voor de opleiding

Dat is omdat de management assistent opleiding uit twee delen bestaat. Het eerste deel is de opleiding administratief medewerker. Deze duurt de eerste dertig weken en hier leer je dus alle basisvaardigheden voor de functie van administratief medewerker. Daarvoor haal je een diploma en dan kun je door naar de management assistent opleiding. Die duurt dan nog 15 weken en aan het eind daarvan kun je je tweede diploma behalen. Je moet dan wel de opleiding naar voldoening afronden, anders krijg je natuurlijk je diploma niet.

Invulling verdieping

De laatste 15 weken zijn dus gericht op de management assistent opleiding, eigenlijk een soort verdiepende opleiding. Hierin komt bijvoorbeeld zakelijk Nederlands aan bod, maar ook zakelijk Engels. Tot slot wordt er aandacht besteed aan organisatie en planning. Dit zijn belangrijke onderdelen voor de functie van management assistent. Als rechterhand van het management moet je natuurlijk goed kunnen plannen en organiseren. Je leest alles over de management assistent opleiding op deze pagina.

Mobiel windscherm, heb jij dit nodig?

Mobiel windscherm, heb jij dit nodig?

Heb jij een horecabedrijf en wil jij graag een mooi terras waar mensen fijn en comfortabel kunnen zitten? Dan is het goed om te kijken naar spullen waar je het voor de klanten fijn kunt maken. Je kunt denken aan verschillende dingen. Bijvoorbeeld een heater kan fijn zijn op het terras als het wat kouder  is. Maar wat nou als er veel wind is? Xterior heeft hier de perfecte oplossing voor. Ze hebben een ruim assortiment aan een mobiel windscherm. Deze windschermen beschermen mensen tegen de wind wat veel fijner zitten is. Niemand vind het fijn als hun servetjes of andere spullen telkens wegwaaien. Wat nog meer fijn is dat  de mobiel windscherm erg mobiel is. Dit betekent dat bij makkelijk in te klappen is en daardoor kost het s avonds niet veel tijd om alles op te ruimen.

mobiel windscherm

Xterior heeft een groot assortiment aan windschermen maar ze kunnen je ook helpen aan andere producten. Ze kunnen bijvoorbeeld jou helpen bij het oplossen van bepaalde problemen die je hebt met weersomstandigheden. Verder verkopen ze ook parasols en zonwering. Ben jij geïnteresseerd in deze producten en heb je vragen? Neem dan een kijkje op de site voor meer informatie.

Paardenmelk tegen eczeem

Paardenmelk tegen eczeem


Eczeem is een huidaandoening die verholpen kan worden door het gebruik van merriemelk. Eczeem komt voor in alle leeftijdscategorieën. De symptomen van eczeem zijn een rode en jeukende huid, pigmentveranderingen en schilferende plekken op de huid. Dit wordt veroorzaakt door een (allergische) ontstekingsreactie. Paardenmelk tegen eczeem kan hier erg bij helpen.

Er zijn verschillende soorten eczeem


Atopisch eczeem: Deze vorm van eczeem heeft alles te maken met overgevoeligheid, aangeboren en erfelijk. Bij kinderen wordt deze vorm dauwworm genoemd. Soms hebben meerdere familieleden ook dit eczeem en gaan ze over in andere allergische reacties zoals hooikoorts.

Nummulair eczeem: Bij deze vorm van eczeem zijn het ronde plekjes op de huid geweest die een irriterend gevoel geven.

Contactdermatitis: Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door het aanraken van producten met chemische stoffen, zoals wasmiddelen, metalen, wasmiddelen en andere stoffen. Ook kan bij aanraking van sommige plantensoorten eczeem veroorzaken.

Seborrheic dermatitis: Op delen van het lichaam waar veel talgklieren zijn, geeft dit type eczeem vaak schilfertjes. De meest voorkomende plekken waar dit eczeem voorkomt zijn de plooien langs je neus, op je hoofdhuid (ook wel roos genoemd) op je borst en tussen je schouderbladen.

Merriemelk voor eczeem


Merriemelk is een natuurlijk en bijzonder product. Het werkt bij veel mensen met eczeem en bij veel gebruikers geen vervelende bijwerkingen of negatieve invloeden. Door de vele vitamines en eiwitten die paardenmelk bevat, is het een goed alternatief tegen alle soorten eczeem. Vanwege de veelheid aan antilichamen in merriemelk, helpt het bij het opbouwen van het immuunsysteem, het genezen van de huid en het bevorderen van de vitaliteit.

Vrijwel alle klachten over eczeem hebben één oorzaak: een verstoorde darmflora. Dit hoeft niet intern gevoeld te worden, maar is extern te zien: eczeem. Merriemelk is een natuurlijk middel voor de genezing en instandhouding van de darmflora. Merrie is dus geen tijdelijke maatregel, maar heeft een langdurig en natuurlijk effect.

Hoe krijg je je reukvermogen terug?

Hoe krijg je je reukvermogen terug?

Je reukvermogen verliezen is ontzettend vervelend. Je kunt niks ruiken waardoor je vaak ook weinig tot niks proeft. Dit kan leiden tot minder eetlust en gewichtsverlies. Er zijn verschillende oorzaken hoe je je reukvermogen kunt verliezen. In de meeste gevallen is dit van korte duur, maar helaas komt het nog te vaak voor dat mensen langdurig hun reukvermogen kwijt zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je reukvermogen weer snel terug is en niet verstoord raakt?

Hoe verlies je je reukvermogen?

Eerst is het belangrijk om te weten hoe je je reukvermogen kunt verliezen. De voornaamste oorzaak is door een hoofdletsel na bijvoorbeeld een auto-ongeluk. Sinds afgelopen jaar hebben we wereldwijd ook te maken met het coronavirus en wat opvalt is dat je ook je reukvermogen kunt verliezen nadat je besmet bent geraakt met het coronavirus. In de meeste gevallen kun je binnen een aantal weken weer ruiken en proeven, maar in sommige gevallen komt dit niet terug zoals je hoopte. Je kunt dan wel weer ruiken, maar je wordt misselijk of je ruikt dingen die er niet zijn. Het is dan belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts om te kijken wat je hiertegen kunt doen.

De bekende tips

Gelukkig komen er meer tips die helpen tegen reuk en smaak verlies. We delen hieronder de bekendste tips die we hebben gevonden die het afgelopen jaar veel uitgetest zijn door mensen die geen reukvermogen meer hebben:

  • Wissel af met koude en warme gerechten;
  • Eet pittig eten. Kun je normaal niet tegen pittig eten? Probeer eens uit hoeveel je op dit moment aankan en kijk wat dit met je reukvermogen doet;
  • Wissel af met sterke kruiden en neem rustig de tijd dit in te ademen. Geuren als koffie en benzine zijn daarnaast ook erg sterke geuren die hierbij kunnen helpen.

Soa test afnemen

Soa test afnemen

Heb je de afgelopen tijd (veel verschillende) nieuwe sekspartners gehad? Dan is het verstandig om voor de zekerheid een soa test af te nemen. Zo kun je uitsluiten dat je een soa hebt opgelopen. Het risico is namelijk groter als je met verschillende partners naar bed bent geweest.

soa thuistesten

Preventie adviezen

Sommige behandelingen instellingen maken gebruik van testkits in huis en laten de persoon de test terugsturen voor follow-up. Andere faciliteiten moedigen sterk aan dat degenen die eerder geïnfecteerd waren, terugkeren om ervoor te zorgen dat de infectie is geëlimineerd. Nieuwe strategieën om hertesten te bevorderen waren het gebruik van sms-berichten en e-mail als herinnering. Dit soort herinneringen wordt nu naast telefoontjes en brieven gebruikt. Na het verkrijgen van een seksuele voorgeschiedenis kan een zorgverlener risicovermindering aanmoedigen door middel van preventieadvies. Preventieadvies is het meest effectief als het wordt gegeven op een niet-oordelende en empathische manier die past bij de cultuur, de taal, het geslacht, de seksuele geaardheid, de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de persoon. Preventieadvies bij soa’s wordt doorgaans aangeboden aan alle seksueel actieve adolescenten en aan alle volwassenen die een diagnose hebben gekregen, het afgelopen jaar een soa hebben gehad of meerdere sekspartners hebben.